Ergonomiske hundesenge

Ergonomiske hundesenge eller ortopædisk hundeseng. Jeg vil tro, at det er en af samme sag men begge med det formål, at give hunden den bedste støtte og komfort.

Hunde har brug for at blive aflastet når de sover. Jeg forestiller mig ikke, at det er optimalt at ligge på et hårdt gulv eller underlag uden nogen form for støtte. Hunden vil trygge led og muskler, selvom den ligger på siden, på gulvet. Jeg tror sagtens at en hund kan sove på gulvet, men jeg tror på, at det på den lange bane kan skabe problemer med led og muskler og måske hele kroppen, præcis som med os mennesker.

Der er selvfølgelig forskel på hunde og på deres aktivitetsniveau, kost og motion. Jeg tror helt sikkert, at alt dette også spiller ind på hundens krop og hvile men når alt det er sagt, så har jeg en teori om, at de fleste hunde rigtig godt kan lide at sove på fjedremadrasser.

En ergonomisk hundeseng tilpasser sig hunden krop

En fjedremadras er ergonomisk i den forstand at den støtter hunden og giver efter hundens krop og tryk. Man kan sige at den trykaflaster. Den tilpasser sig din hunds krop. Vores fjedre madrasser er lavet af pocketfjedre, skum og latex. Vi bruger pocketfjedre for at skabe en god ventilation og for at fjedrene bliver hvor de er. Det er ligeledes med til at skabe en god fleksibilitet, så fjedrene kan understøtte hundens former når den ligger på dem. Det giver en optimal trykaflastning.

DSC6972
Alle vores hundesenge er med fjedremadrasser.

Formålet er at hunden kan sove roligt og afslappet og forhåbentlig med en følelse af at den svæver og ikke generes af noget der trykker på dens muskler eller led. Der er flere der er begyndt at bruge memory foam til deres hundesenge og det tænker jeg er en god ide, da memory foam former sig efter hundes krop. Lidt på samme måde som en fjedre vil give efter. Dog skal man være påpasselig med memory foam, da en del af det der findes på Market, kan være meget varmt at ligge på og det er ikke altid optimalt for hunden.


Når hundesengen er ergonomisk konstrueret, aflaster det hunden for yderligere belastninger

En ergonomisk hundeseng er også en hundeseng på ben. Hunden undgår træk og kulde enten fra gulvet eller i forhold til placeringen af hundesengen i hjemmet. Står hundesengen i gangen eller ved en dør, kan der forekomme træk og kulde. Det er derfor en god ide at tænke over hvor du stiller din hundeseng og at du anvender en hundeseng på ben. For en ældre hund, hunde med ledproblemer og helt generelt, er det bedre for en hund at den kan gå op i hundesengen eller at den kan stige ind i en hævet hundeseng fremfor at skulle lægge sig på gulvet og igen rejse sig op fra gulvet. Det giver en afslappet hvile med en høj ligge komfort i en ergonomisk konstrueret hundeseng, at der er så få belastninger for hunden, som muligt.

Der dukker flere og flere hundefysioterapeuter op på nettet og snart vil det være helt naturligt at vores hund skal til fysioterapeut på samme måde som vi går til fysioterapeut og kiropraktor.

Hvorfor mon, at vores hunde nu skal til at blive behandlet ved en hundefysioterapeut?

Søvn er lige så vigtig for hunden, som for dig

Af præcis samme årsag som os mennesker – kan en af årsager være, at de sover og ligger dårligt. Mange hunde ligger på en pude, uden støtte i, på gulvet eller i en hundekurv med en pude i. Det er ganske enkelt ikke godt nok i længden og det er jeg sikker på, at mange hunde ville give mig ret i, hvis de kunne.


Hos BibaDesign er der fri fragt.
cartcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram